Interaktivni timski rad ljudi i viličara kroz potpunu autonomiju

STILL's iGo neo CX 20 pretvara operatera i komisionera u intuitivne partnere u skladu sa zahtjevima Intralogistike 4.0.

Preciznost kod prepreka: viličar samostalno izbjegava prepreke i djeluje ovisno o situaciji. Prepreke se ili obilaze, ili se prolazi pored njih, a ako prepreka u potpunosti blokira prolaz, viličar se automatski zaustavlja.

iGo neo CX 20 otkriva prazne police te ih ignorira. Raskrižja transportnih puteva se također otkrivaju ranije, a viličar ih neće prijeći sve dok dok operater to ne dopusti - kada je prolaz siguran.

Ako se ispred viličara kreće sporije vozilo, ili ako dođe do zastoja, viličar inteligentno prilagođava brzinu. Ako je tijekom tog vremena operater otišao naprijed , iGo neo CX 20 samostalno će ga dostići nakon što je zastoj prošao

Operater vozi viličar prema početnoj poziciji komisioniranja, silaskom sa platforme i / ili pritiskom na tipku, iGo neo CX 20 je spreman za samostalan rad

iGo neo CX 20 - Inteligentan put!

Hamburg, 8. ožujka 2016 - Svojim inovativnim, vlastitim razvojem iGo neo CX20 modela, STILL postaje prvi proizvođač industrijskih viličara koji uvodi robotiku u intralogistiku na bazi serijske proizvodnje. Ovakva intuitivna, serijska proizvodnja , proces komisioniranja podiže na nevjerojatnu razinu sigurnosti, zaštite i učinkovitosti. Na LogiMAT-u 2016. Stillu je dodjeljena nagrada za ovo inovativno rješenje procesa komisioniranja. Still je  nadvisio konkurenciju sa iGo neo CX 20 rješenjem za "NAJBOLJI PROIZVOD" u kategoriji "tehnologije komisioniranja, transporta, podizanja skladištenja".

iGo neo CX 20 surađuje kao član tima, te na svakom koraku slijedi svog operatera tijekom komisioniranja . Na taj se način operater može fokusirati isključivo na komisioniranje i može raditi neometano, bez grešaka. Terenski testovi su pokazali da samostalan pomagač donosi vremensku uštedu i do 30%, uz znatno veću učinkovitost, jer eliminira trošak vremena na penjanje i silaženje sa viličara.

iGo neo CX 20 temeljen je na STILL-ovom CX 20 komisioneru sa nosivošću od dvije tone, već iskušanom i testiranom u mnogim aplikacijama. Stillovi inženjeri koriste inteligentnu robotsku tehnologiju koja unosi kognitivne sposobnosti u ovaj viličar namjenjen komisioniranju. Rezultat je autonomni sustav optimalno prilagođen zahtjevima komisioniranja, primjerice u maloprodaji, rezervnim dijelovima ili on-line prodaji. Inteligentan viličar prilagođava se radnom ritmu operatera. Uvijek pušta operatera ispred sebe - ali drži dovoljan sigurnosni razmak kako bi se omogućilo operateru slobodno kretanje oko viličara. Kao inteligentan sudionik prometa, industrijski viličar djeluje samostalno u skladištu i regulira trenutni protok materijala, bez obzira na postojeće okolnosti. Poštuje sva pravila u hodnicima i na raskrižjima transportnih puteva, sve prepreke i druge viličare. Time se po prvi put postiže siguran radni okoliš između autonomnih i klasičnih industrijskih viličara.

Ovaj zajednički timski rad čovjeka i stroja omogućen je integriranim Motion Tracking System-om, čije senzorski potpomognuto vidno polje omogućuje da viličar kontinuirano reagira na promjene u okolini  u krugu od 360 °. Time se postiže da viličar može prepoznati namjere operatora na temelju njegovih pokreta, te da može "komunicirati" s njim. Korištenjem laserskog  sustava prepoznavanja okruženja,  iGo neo CX 20 može osjetiti topologiju cijelog skladišta, te može prepoznati operatera ili druge osbe,  kao i regale,  police ili druge prepreke.

Istovremeno, Osobni Sustav Sigurnosti (PSS) ugrađen u donji prednji dio viličara, jamči sveobuhvatnu zaštitu i za okoliš i za ljude koji se nalaze u okolini viličara. Integrirani laserski skeneri, panoramske sposobnosti detekcije u krugu od 180°,  jamče prilagodljivu vožnju, a time i rano prepoznavanje i inteligentnu procjenu prepreka. Na taj se način sprečava oštećenje robe koja se prevozi, zbog naglog kočenja. Skeneri snimaju okolnu situaciju 84.000 puta u sekundi, a računalo obrađuje i ocjenjuje trenutnu skladišnu topologiju u realnom vremenu. Viličar ima pristup vrsti kratkotrajnog pamćenja, u koje pohranjuje prepreke koje je zaobišao. U isto vrijeme pravi razliku između nepokretnih i pokretnih prepreka.

Ogroman korak u prelasku viličara od klasične automatike do autonomne vožnje i prijevoza bez prethodnog postavljanja ili vanjskog daljinskog upravljača. Operater može dovesti viličar u inicijalni položaj na startno mjesto jednostavnim pritiskom tipke i iGO neo CX 20 je spreman za rad. Ako postoji potreba za dužim relacijama ili za vožnjom krivinama, operater može pritisnuti tipku za prebacivanje na ručni pogon, ili jednostavno popeti se na platformu i krenuti. Po dolasku na sljedeći regalni hodnik, može ponovno odabrati automatski rad i viličar će samostalno slijediti operatera.  Uređaj koristi senzorski potpomognuto vizulano polje kako bi  se kretao u skladištu , uz podesivu udaljenost od prepreka - minimalno 50 cm od regala.

Bez obzira da li  sustav upravljanja skladištem izdaje  radnim nalogom operatoru putem terminala ili preko "Pick by Voice" sustava, iGo neo CX 20 sa prilagođenom širinom od samo 80 cm postati će fleksibilan, samostalni pomagač u bilo kojem intralogističkom okruženju. Zahvaljujući "Automatizaciji na zahtjev", operater može slobodno odlučiti u bilo kojem trenutku da li želi  koristiti viličar ručno ili samostalno, a sve u cilju povećanja njegove učinkovitosti. To čini iGo neo CX 20 idealanim pomagačem za učinkovito komisioniranje. Bilo da se komisioniranje odvija desno, lijevo ili na obje strane - nema razlike.

Vizualni signal (Optička signalna jedinica) montiran na viličar prikazuje trenutni način rada, kao jedna vrsta vidljivih otkucaja srca. Zbog ovog vrlo očitog, neverbalnog korisničkog sučelja, iGo neo CX 20 može se koristiti neovisno o jeziku, kulturi i dobi operatera, bez zamornog prethodnog treninga. Still iGo neo CX 20 pretvara operatera i viličar  u partnere, sve u skladu sa zahtjevima Intralogistike 4.0. Iako je viličar trenutno opremljen standardnom baterijom, korištenje litij-ionske tehnologije također je moguće. Still iGo neo CX 20 će biti dostupan od srpnja 2016. pa nadalje.

Cookie Panel

STILL upotrebljava kolačiće kako bi vam pružio najbolje iskustvo na internetu i pružiti anonimne, skupne podatke o upotrebi web-mjesta. Možete saznati koje kolačiće upotrebljavamo, što radimo i kako ih možete onemogućiti u našim Pravilima o kolačićima. Izjava o zaštiti podataka.

Pregledavajući naše web stranice pristajete na korištenje kolačića. Zatvaranjem ove poruke pristajete na našu upotrebu kolačića na ovom uređaju u skladu s našim pravilima o kolačićima, osim ako ih niste onemogućili.