Električni viličari

ELECTRIFYING!
THE STILL RX-FAMILY.

Be electrified! Acceleration, ergonomics and safety in perfect synergy with intelligent assistance systems - that is the RX family by STILL. The most efficient and cleanest way to solve transport tasks in in-plant logistics. Regardless of whether you want to move one tonne or eight tonnes: With our fleet of electric forklift trucks, you are guaranteed to find the right vehicle for any challenge.

From 24 to 80 volts, with lead-acid or modern lithium-ion technology, with a wide range of control options and smart assistance systems - customise your personal RX experience to suit your individual needs. The models come as standard with a comfortable driver's workplace, an intuitive operating concept and the intelligent STILL Easy Control on-board computer. This is how smart efficiency works!

Does its job. Period.

The new RCE 25-35

 • 6500 mm
 • 3500 kg
 • 15 km/h
 • 6810 mm
 • 1600 kg
 • 12 km/h
 • 7930 mm
 • 2000 kg
 • 20 km/h
 • 7390 mm
 • 3500 kg
 • 20 km/h
 • 7180 mm
 • 5000 kg
 • 20 km/h
 • 8670 mm
 • 8000 kg
 • 5380 mm
 • 1000 kg
 • 12 km/h
Osnovni kamion Vrsta aplikacije Operativno područje
R Counterbalanced Rider Truck
C Classic Line
X Xcellence Line
E Indoor/Outdoor Electric Transport
20 48 V Indoor/Outdoor Electric Transport
60 80 V Indoor/Outdoor Electric Transport

Downloads

 • Brochure Electric Forklift Trucks PDF, 7 MB Download

Contact

Za više informacija molimo Vas da kontaktirate naše djelatnike.

+385 40 384 799

Zatražite Električni viličari

Ispunite obrazac. Javiti ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Pozdrav*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Električni viličari STILL – prvaci u svakoj kategoriji

Električni viličari STILL su svestrani, učinkoviti i prihvatljivi za okoliš. STILL nudi viličare nazivne nosivosti od jedne do osam tona. Zahvaljujući inovativnim tehnologijama, utovar i istovar tereta s njima jednako je učinkovit kao s viličarima s dizelskim motorom, ali bez stvaranja CO2 ili drugih stakleničkih plinova. Električni viličari s protuutegom bez emisija STILL dokazali su se na najvećim natjecanjima branše kao ekološki najprihvatljivije vozilo u intralogistici zbog čega i ubuduće možete biti bezbrižni. Prestižna nagrada IFOY tako je dodijeljena modelu RX 20 nosivosti do dvije tone, učinkovitom modelu RX 60-25/35 u kategoriji težine od 2,5 do 3,5 t te električnom viličaru RX 60-60/80 koji omogućava učinkoviti prijevoz paleta i do osam tona.

Električni viličar RX 20 – prvak u lakoj kategoriji

Serija električnih viličara s protuutegom STILL RX 20 dobitnik je nagrade IFOY za 2018. Žiri je u obrazloženju svog odabira izjavio: "Ovaj je viličar nevjerojatno tih i iznimno ugodan u vožnji. Omogućava dobru preglednost u svim smjerovima, a rukovatelju, u odnosu na kompaktne dimenzije, nudi iznenađujuće puno prostora. Savršenom kombinacijom energetske učinkovitosti i produktivnosti model RX 20 postavlja nove standarde u segmentu viličara s protuutegom do 2,5 t." Tu odluku potvrdila su neovisna ispitivanja koje je proveo njemački časopis F+H i prenio, među ostalim internetskim stranicama, europski portal Logistics Inside. Ispitivanja su provedena na viličaru s tri kotača i litij-ionskom baterijom kapaciteta 938 Ah te nosivosti do 1,6 t. Rezultati su u usporedbi s prosječnim vrijednostima za električne viličare u toj kategoriji nosivosti pokazali sljedeće: vrijeme rada modela RX 20 u praksi je od 80 % do 133 % duže, potrošnja energije na 100 paleta je od 29 % do 38 % niža, a broj paleta kojima se manipulira u jednoj smjeni (i do 430 komada) je od 4 % do 15 % veći od prosjeka. "Karakter modela RX 20 zadivio nas je," navodi se u članku časopisa F+H. "Viličar je tijekom naših ispitivanja na naredbe rukovatelja reagirao brže nego bilo koji stroj koji smo dosad ispitali – u pogledu vožnje, ubrzavanja i radnih funkcija. Električni viličar STILL RX 20 stoga je zaslužio nadimak "electrifying" (uzbudljiv)."

Električni viličar RX 60-25/35 – prvak u dizanju u kategoriji do 3,5 t

Dvije godine kasnije "Oskar za logistiku" dobila je serija STILL RX 60-25/35, električni viličari u kategoriji kapaciteta od 2,5 do 3,5 t. Najveći dojam na žiri ostavio je njezin potencijal u pogledu promicanja gospodarstva bez emisija ugljika. Ovo je vozilo u testu produktivnosti, u kojem se ispituje kombinirana učinkovitost ubrzavanja, vožnje i vertikalnog pomicanja, postavilo novi rekord za svoju klasu prevozeći 363 paleta tijekom osam sati. Električni viličar STILL RX 60-25/35 u tom pogledu izvrsno se drži u odnosu na druga vozila na baterijski pogon, ali i u odnosu na dizelska vozila. Prema neovisnim ispitivanjima koje je proveo časopis F+H, radna sposobnost manipulacije visokoučinkovite verzije modela RX 60 je 9 % veća od vodećih vozila na dizelski pogon. Upravo ovaj električni viličar dobio je nagradu IFOY za 2020., a Henry Puhl, član uprave poduzeća STILL GmbH, komentirao je: "U razvoj modela RX 60-25/35 uključeno je mnoštvo istraživanja te znanja i iskustva. Rezultat je viličar koji se ističe u svim usporedbama zahvaljujući iznimnim radnim svojstvima i potencijalu da nadmaši vozila koja imaju motor s unutarnjim izgaranjem. Raduje me činjenica da je međunarodni žiri IFOY 2020. prepoznao naš rad i dodijelio nam tu nagradu."

Električni viličar STILL RX 60-60/80 – električni snagator

Široka lepeza električnih viličara STILL, koji se proizvode od 2014., uključuje i modele nosivosti od šest do osam tona. Kad je riječ o modelu STILL RX 60-60/80, dobitniku nagrade IFOY za 2015., žiri je izjavio: "STILL RX 60-80 kapaciteta podizanja od osam tona jak je i stabilan viličar koji vozi jednako dobro kao vozila nosivosti od četiri do pet tona. Tvrtka STILL ovim strojem dokazuje da je električni pogon postao valjana i preporučljiva alternativa za poduzeća koja manipuliraju teškim teretima. Zahvaljujući iznimnoj radnoj sposobnosti, preciznom radu i izvanrednoj ergonomiji, električni viličar RX 60-80, poznat i kao "eko-viličar", idealan je za tešku industriju, branšu pića i sve druge branše u kojima se rukuje najtežim paletama.